fbpx

Vaar je eigen koers & focus op je eigen onderneming

Vaar je eigen koers!

Veel klanten en ondernemers maken zichzelf heel onzeker en gaan aan zichzelf twijfelen, omdat ze veel naar andere ondernemers kijken. Er is áltijd iemand die iets beter kan of doet. Dit geeft je een vervelend gevoel, je blijft ernaar kijken en het zet je aan het denken. Je wordt hierdoor beïnvloed en je gaat misschien je koers aanpassen, omdat je denkt dat je hetzelfde als die ander moet doen. Je bent ervan overtuigd dat dat jou ook succes oplevert.

Het gevolg is dat je continu van koers wijzigt, want het is niet (meer) duidelijk waar je voor staat en klanten voelen zich daardoor niet aangesproken. Het wekt de indruk dat je zoekende bent met een gebrek aan overtuiging, waardoor een klant niet snel voor je kiest.

Je komt in de verleiding tot kopieergedrag, iets waar ik zelf ook regelmatig mee te maken krijg. Kopiëren gebeurt vooral uit onzekerheid, waarmee je het tegenovergestelde effect bereikt: je haalt niet alleen de irritatie van de andere ondernemer op je hals, je komt ook niet geloofwaardig over op jouw eigen doelgroep. 

Merk jij dat jij jezelf (teveel) door anderen laat leiden? Bedenk dan eens hoe je dit anders kunt aanpakken. De meest simpele manier is ONTVOLG alle mensen die jou het gevoel geven dat je tekortschiet. Waarom zou je überhaupt mensen volgen waar jij onzeker van wordt?  Wat brengt het jouw business? Je kunt het zelf verder invullen… Focus op jezelf en sta voor jouw visie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *